Interessant:

KPN lanceert mobiele tv tijdens Olympische Spelen 2008

nieuws 16 augustus 2007 om 10:28

KPN zal de Olympische Spelen 2008 rechtstreeks uitzenden op de mobiele telefoon. Mobiele televisie wordt gezien als de nieuwe killer application op de mobiele telefoon. KPN heeft zijn hoop gevestigd op digital video broadcast for handhelds (DVB-H), een techniek waarbij het tv-signaal simpelweg uit de lucht wordt geplukt.

Voor DVB-H hoeven geen dure mobiele breedbandverbindingen opgezet te worden. Consumenten hebben wel een mobieltje nodig dat overweg kan met DVB-H signalen, zoals de Nokia N77.

KPN is geen onbekende met digitale televisie via de ether, via KPN Digitenne kunnen consumenten al draadloos tv-kijken. DVB-H kan dan ook gezien worden als een mobiele versie van Digitenne. KPN heeft de rechten om tv-uitzendingen via DVB-H aan te bieden, de Olympische Spelen 2008 zullen dienen als de ultieme test voor mobiele televisie via DVB-H. KPN zal echter niet alleen mobiele tv-uitzendingen bieden, via een umts-verbinding kunnen consumenten genieten van interactieve tv.

Het is niet verwonderlijk dat KPN voor DVB-H kiest. Het uitrollen van het DVB-H netwerk kan namelijk via KPN's netwerk voor Digitenne en politiek Europa koos DVB-H enige tijd geleden als standaard voor mobiele televisie in Europa.

Emerce