Interessant:

Europa kiest DVB-H als standaard voor mobiele tv

nieuws 19 juli 2007 om 15:34

De Europese Commissie heeft de DVB-H technologie gekozen als Europese standaard voor Europese mobiele televisie. Niet iedereen is echter blij met deze keuze, zo is het Amerikaanse Qualcomm verbijsterd door het besluit van de Europese Commissie, ook Japanse bedrijven zetten hun vraagtekens bij het besluit.

De Europese Commissie heeft namelijk gekozen voor de technologie die momenteel het meest toegepast wordt in Europa, DVB-H. Zo heeft Nokia een groot aandeel in DVB-H en zijn er ook toestellen van de Finse fabrikant die met DVB-H om kunnen gaan, zoals de Nokia N77.

Mobiele televisie wordt gezien als de volgende killer application op de mobiele telefoon. In Japan en Zuid-Korea is het gebruik van mobiele televisie al gemeengoed.

Aangezien het Europese Nokia een groot deel heeft in DVB-H techniek, heeft een aanzienlijk aantal buitenlandse bedrijven bezwaar tegen het besluit van de Commissie. De Europese Commissie verklaarde echter alleen gekeken te hebben naar de huidige situatie en DVB-H technologie kwam hierbij als beste uit de bus.

NU.nl