Interessant:

iPhone vergeleken met geflopte Nokia N-Gage

nieuws 14 augustus 2007 om 12:46

De Apple iPhone kampt volgens analist Richard Windsor met een serieus probleem, het touchscreen zou niet langer dan een halfjaar mee kunnen gaan. Op verschillende internetfora melden iPhone-bezitters dat het touchscreen van hun iPhone, geheel of gedeeltelijk, niet meer werkt.

Apple maakt er overigens geen geheim van dat een deel van de iPhone's kampen met problemen. Toestellen met een defect touchscreen worden kosteloos gerepareerd door Apple. Windsor verwacht echter dat er veel meer defecte iPhone's zullen opduiken, aangezien het touchscreen van de iPhone werkt door middel van chemicaliën. Deze chemicaliën reageren op de hitte van een vinger, binnen een halfjaar kan de werking van deze chemicaliën echter verdwijnen. Aangezien de iPhone zich volledig laat bedienen via een touchscreen, wordt het toestel dan onbruikbaar.

Volgens Windsor kan Apple het niet aan alle defecte touchscreens te vervangen, het bedrijf zou hiermee in ernstige problemen komen. Het is echter niet duidelijk of alle iPhone's met dit probleem te maken krijgen, Apple doet hier geen uitspraken over.

Bij de lancering van de iPhone, vergeleek Windsor het toestel met de Nokia N-Gage. De N-Gage gamefoon is min of meer geflopt als toestel, Nokia boekt wel succes met het N-Gage gaming platform. Het Finse bedrijf denkt er zelfs over na om het N-Gage platform uit te breiden naar de personal computer.

NU.nl