Interessant:

Siemens introduceert vaste telefoon SMS

nieuws 1 september 2002 om 16:20

Binnenkort kan het populaire SMS’je ook via de Gigaset 4000-serie huistelefoons van Siemens worden verstuurd. De Gigaset-telefoons die vanaf nu over de toonbank gaan, zijn reeds voorbereid op deze dienst.

Het versturen van een Short Message Service (SMS) is zeer geliefd bij gebruikers van de mobiele telefoon. Gedurende het eerste kwartaal 2002 zijn er wereldwijd 75 miljard SMS-berichtjes verzonden. Volgens cijfers van de GSM Association is dat 50% meer dan in diezelfde periode een jaar eerder. Met name in Azië en West-Europa is het versturen van de korte tekstberichten erg populair. Tot nu was het alleen mogelijk om een SMS te versturen met de mobiele telefoon of via het Internet.

Siemens voegt hier nu een dimensie aan toe: een SMS kan ook worden verstuurd met de Gigaset Micro en Comfort uit de 4000-serie. Het SMS’en vanaf de Gigaset gaat op dezelfde manier als via een mobiele telefoon. De gebruiker schrijft een bericht met maximaal 160 karakters en stuurt dit direct – via een nummer uit het telefoonboek of door direct het nummer in te voeren - naar een mobiele telefoon of andere Gigaset. De dienst SMS wordt begin 2003 aangeboden door een serviceprovider.

Siemens is de eerste leverancier die in Nederland zijn producten uitrust met SMS. Vanaf begin augustus zullen alle Gigaset Comfort en Micro toestellen uit de 4000-serie SMS ondersteunen.

Siemens