Interessant:

Panasonic ook met 12 megapixel camera

nieuws 23 mei 2007 om 14:36

In juli start Panasonic met de verkoop van de DMC-FX100, een 12 megapixel high-end designcamera. Met zijn effectief 12.2 megapixels behaalt de lens de hoogste resolutie in zijn klasse. Hiermee kunnen opnames met overweldigende helderheid en kleur worden vastgelegd.

Panasonic DMC-FX100

Met de FX100 onderstreept Panasonic het ‘Living in HD’ concept nog eens extra. Naast HD playback mogelijkheid met de HD photoplayer (DMW-SDP1), is de FX100 namelijk uitgerust met High Definition Wide VGA motion picture recording (1280 x 720 in 15 frames per seconde). Deze 16:9 opnames komen extra mooi tot zijn recht op een HDTV.

Net als de overige modellen is de FX100 voorzien van features zoals Intelligent Image Stabilisation waardoor je altijd scherpe foto’s maakt. Deze techniek combineert de bekende Mega O.I.S. (optische stabilisatie) die trilling van de hand tegengaat, en Intelligent ISO waarbij de camera automatisch de hoeveelheid beweging van het object herkent en hierop de optimale ISO waarde en sluitertijd berekent. Dè manier om de meest dierbare herinneringen digitaal op een scherpe en heldere manier vast te leggen! Daarnast is de FX100 voorzien van een 28 mm groothoeklens.

De vernieuwde Venus Engine, geïntroduceerd bij de LUMIX modellen dit voorjaar, zorgt ervoor dat de camera snel klaar is voor gebruik. Daarnaast heeft de camera een responssnelheid van 0.009 seconden en een shutter interval van 0.9 seconden waardoor nooit een kostbaar moment verloren gaat. De FX100 is zelfs in staat om 2 (ook 12 megapixel) opnames per seconden te maken met High Speed Burst shooting.

De DMC-FX100 is leverbaar vanaf juli in de kleuren zilver en zwart en heeft een adviesprijs van 429 euro. Afgelopen week kondigde Casio haar eerste 12 megapixel camera aan, de Casio Zoom EX-Z1200.