Interessant:

Casio doorbreekt 12 megapixel grens met EZ-Z1200

nieuws 21 mei 2007 om 12:36

Casio introduceert een 12 megapixel compactcamera, de Casio Zoom EX-Z1200. De Zoom EX-Z1200 is een aantrekkelijk nieuw model in de stijlvolle EXILIM-serie. De camera combineert een extreem hoge resolutie met eersteklas prestaties.

Casio EX-Z1200

Vorig jaar introduceerde Casio de EX-Z1000, de eerste digitale camera met een 10,1 megapixel-resolutie, die makkelijk in de palm van een hand past. Nu komt Casio met de opvolger van dit megapixel-kanon.

De EX-Z1200 brengt digitale fotografie nu naar een nog hoger niveau. Met deze camera is het mogelijk om foto’s met een resolutie van 12,1 megapixels te maken – geen enkele andere compacte digitale camera beschikt over zo’n hoge resolutie. Extreem gedetailleerde en heldere foto’s zijn het resultaat. Zelfs als foto’s zijn uitvergroot of als er is ingezoomd op een gedeelte van de afbeelding, is het resultaat bijzonder scherp.

De EX-Z1200 is uitgerust met een CCD-shift-stabilisatiefunctie en de nieuwste EXILIM Engine 2.0-beeldverwerkingsmodule met bewegingsanalysetechnologie. Samen voorkomen deze functies onscherpe foto's door trillende handen, bewegende objecten of slechte focus. Dit is erg praktisch bij het vastleggen van bewegende objecten, zoals spelende kinderen of rennende huisdieren.

Bovendien beschikt de EX-Z1200 over een auto-tracking AF-systeem dat face detection- en bewegingsanalysetechnologie combineert. Met deze innovatieve technologie kunnen gebruikers focussen op het gezicht. De camera blijft automatisch het gelaat van de bewegende persoon volgen. Dit levert gegarandeerd scherpe afbeeldingen op met de gefotografeerde persoon als middelpunt.

De EX-Z1200 is voorzien van een Nederlandstalig menu en verkrijgbaar in zilver en zwart. De adviesprijs bedraagt 379 euro.