Interessant:

Navigatiesystemen blijven populair

nieuws 21 mei 2007 om 16:58

Draagbare navigatiesystemen blijven ongekend populair. De verkoopcijfers van Mio bevestigen deze populariteit. Mio Technology heeft zijn positie op de derde plaats verstevigd binnen de markt van geďntegreerde mobiele satellietnavigatietoestellen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) dankzij een solide jaarlijkse groei van 162% voor het eerste kwartaal van 2007. Het marktaandeel groeide van 9,3% in het vierde kwartaal van 2006 naar 9,8% in het eerste kwartaal van 2007, volgens Canalys .

Voor het vierde opeenvolgende kwartaal heeft Mio Technology zijn derde plaats in de markt van geďntegreerde mobiele GPS-navigatiesystemen binnen de EMEA-regio weten te behouden met een stijgend marktaandeel; een mijlpaal in het vierjarige bestaan van het bedrijf.

“De aanhoudende groei van ons marktaandeel bewijst dat het motto van Mio Technology ‘hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs’ een groeiend aantal klanten aantrekt," zegt Paul Notteboom, President van Mio Technology. "In het tweede kwartaal zullen we onze positie verstevigen met een nieuwe reeks betaalbare producten, voorzien van de meest recente technologieën, zoals een breedbeeldscherm met tweedelig beeld voor meer informatie, hands-free bellen via Bluetooth en TMC verkeersinformatie.”

Notteboom voegt er aan toe dat de bedrijfscijfers in de hele markt van geďntegreerde navigatietoestellen een boost hebben gekregen, dankzij de goede resultaten in een aantal belangrijke EMEA-markten. “We zijn naar de tweede plaats gestegen in Spanje en Italië en naar de derde plaats in Oostenrijk. In België, ons Europees hoofdkantoor, bezetten we momenteel de tweede plaats en in Nederland de derde plaats. Eigenlijk staan we in Nederland op de gedeelde tweede plek, het verschil is slecht een percent. We zijn er ook trots op dat we onze eerste plaats in Griekenland behouden.”