Interessant:

Auto total loss na opvolgen aanwijzingen navigator

nieuws 16 mei 2007 om 08:44

Een 20-jarige Engelse automobiliste heeft haar auto op een bewaakte spoorwegovergang gezet terwijl er een trein naderde. De vrouw verklaarde dat zij dat deed, omdat haar navigatiesysteem de aanwijzing gaf rechtdoor te rijden.

De 20-jarige vrouw reed achteloos de spoorwegovergang op, in de veronderstelling een soort erf op te rijden. Aanvankelijk zag zij de spoorbomen aan voor het einde van doorgaande weg. Even later bedacht de vrouw dat de slagbomen wel erg op een hek leken, zo verklaarde zij tegen de Britse televisiezender BBC. Ze besloot het "hek" te openen en door te rijden. Toen ze op het spoor stond en de trein zag naderen, besefte ze pas dat ze midden op een bewaakte spoorwegovergang stond. Ze kon nog net op tijd wegspringen, terwijl de passerende trein haar auto raakte en compleet vernielde.

Opvallend genoeg geeft de automobiliste haar navigatiesysteem de schuld van het incident. Omdat het systeem de spoorwegovergang niet aangaf, reed zij door. Bovendien vond zij de spoorwegovergang niet goed genoeg aangegeven. Het is wel de laatste keer dat ze een navigatiesysteem gebruikt, ze durft haar lot niet nogmaals in de handen van een dergelijk systeem te leggen.

Het is niet de eerste keer dat een Britse automobiliste niet begrijpt dat navigatiesystemen enkel dienen als hulpmiddel in het verkeer. Een vrouw reed haar peperdure Mercedes de rivier in, omdat het navigatiesysteem een bepaalde route adviseerde. Uiteraard kon het navigatiesysteem niet voorzien dat de weg ondergelopen zou zijn door een overstroomde rivier.

The Register