Interessant:

Motorola kondigt langverwachte opvolger RAZR aan

nieuws 16 mei 2007 om 06:46

Motorola heeft dinsdag de lang verwachte opvolger van de succesvolle Motorola RAZR aangekondigd, de Motorola RAZR 2. Meest opvallend aan de nieuwe RAZR is het grote scherm aan zowel de buitenkant (2 inch) als de binnenkant (2,2 inch).

Motorola RAZR 2 V8

Motorola komt direct met drie RAZR 2 varianten. De V9 (HSDPA), de V9m (EV-DO) en de V8 (GSM / EDGE). De V9m is gezien het netwerk gericht op de Aziatische markt. De V8 en de V9 zullen hoogstwaarschijnlijk beide naar Nederland komen en wijken naast netwerkondersteuning enkel af qua kleur.

Motorola RAZR 2 V9

Hoewel de originele RAZR al bijzonder dun was, heeft Motorola de RAZR 2 V8 nog 2 millimeter dunner weten te maken. De RAZR 2 V9 is van gelijke dikte als de originele RAZR. Het nieuwe scheermesje draait op Linux en is het eerste telefoontype dat uitgerust is met "Chrystal Talk", een technologie die het volume van de luidspreker en de microfoon - tijdens het bellen - aanpast aan het omgevingsgeluid.

Verdere features zijn een 2 megapixel camera, een 640 x 480 262K kleurenscherm, bluetooth, A2DP en Windows Media Player synchronisatie. Het grote 2" scherm aan de buitenkant biedt de gebruiker volledige controle over de multimediale content dankzij de toegewijde muziekknoppen.

De originele RAZR was niet alleen een Amerikaans designstatement, maar ook een enorm financieel succes voor Motorola. De afgelopen jaren zijn er veel RAZR varianten geïntroduceerd (RAZR V3i, RAZR V3x, RAZR maxx en RAZR xx), maar nooit een echte opvolger, … tot gisteren. De dikte van het toestel, eens een unique selling point, is echter niet meer uniek. Aziatische concurrenten zijn erin geslaagd veel dunnere toestellen dan de RAZR (en ook de RAZR 2) te introduceren, zoals bijvoorbeeld de Samsung U600. Desondanks blijft de RAZR een merk dat tot de verbeelding spreekt.

De nieuwe RAZR 2 toestellen zijn naar verwachting in juli 2007 tin Nederland e koop in het high-end segment (350 euro en meer, zonder abonnement).