Interessant:

Mobiel internet en bellen op vakantie blijft peperduur

nieuws 25 april 2007 om 09:44

De Consumentenbond waarschuwt vakantiegangers voor onverwachte hoge mobiel belkosten. Volgens de Consumentenbond krijgen veel mobiele bellers onnodig hoge telefoonrekeningen na hun vakantie.

De Consumentenbond wil niet alleen dat mobiele bellers bewust worden van hun belgedrag op vakantie, maar vraagt ook mobiele operators om medewerking. Zo zou de Consumentenbond graag zien dat mobiele operators geen excessieve tarieven meer hanteren.

Bij de Consumentenbond kwamen vele klachten binnen van mobiele bellers die torenhoge telefoonrekeningen kregen na hun vakantie. Een vakantieganger had in enkele dagen tijd een rekening van 277 euro opgebouwd, omdat hij op zijn vakantieadres file-informatie per sms bleef ontvange. Een andere vakantieganger gebruikte zijn mobiele telefoon als modem op vakantie, om via zijn laptop naar internetradio te luisteren. Het resultaat was een rekening van 1.600 euro.

Volgens de Consumentenbond heeft meer dan de helft van de Nederlanders ooit een onverwachte en hoge telefoonrekening ontvangen na een vakantie. Als het aan de Consumentenbond ligt, informeren mobiele operators voortaan via een gratis sms wat de kosten zijn voor bellen in het buitenland.

Het Europese Parlement werkt al aan een wettelijke beperking van de excessief hoge kosten voor bellen in het buitenland.