Interessant:

Scholen verbieden gebruik gsm steeds vaker

nieuws 7 februari 2007 om 10:33

Middelbare scholen in Rotterdam en omstreken hanteren steeds vaker een verbod op mobieltjes en mp3-spelers. Dit blijkt uit een rondvraag van het Algemeen Dagblad. Verschillende scholen in de omgeving van Dordrecht zien mobiele telefoons en mp3-spelers als een bron van overlast, waardoor streng beleid omtrent deze gadgets nodig is.

Een middelbare school in Dordrecht verbood deze week het gebruik van mobieltjes en mp3-spelers op het schoolterrein. Scholieren van het Insula College die het verbod aan hun laars lappen, moeten hun apparatuur voor bepaalde tijd inleveren. Middelbare scholen in Rotterdam, Zwijndrecht en Gorinchem voeren al langer een dergelijk verbod.

Leraren zagen zich genoodzaakt tot deze strenge maatregelen, omdat mobiele telefoons en mp3-spelers het onmogelijk maakten om fatsoenlijk les te geven.

Scholieren gaan echter creatief om met de maatregelen, zo laten de meesten hun telefoon op trilfunctie staan. Toch hebben de scholieren begrip voor de strenge regels, zij begrijpen dat mobieltjes en mp3-spelers niet thuishoren in de les. Over het algemeen treden de scholen niet streng op tegen het gebruik van mobieltjes op het schoolplein.

AD.nl