Interessant:

Mobiele operators in de rij voor Apple iPhone

nieuws 12 januari 2007 om 15:41

Hoewel de Apple iPhone pas begin 2008 in Europa zal uitkomen, vechten Europese operators nu al om het recht om het toestel aan te mogen bieden. Apple zou al in gesprek zijn met enkele grote mobiele operators, om de langverwachte iPhone in Europa te introduceren.

Volgens de Britse krant The Times zouden Vodafone, Orange, T-Mobile en het Spaanse Telefónica al in gesprek zijn met Apple.

Opvallend is echter dat Hutchison heeft verklaard geen interesse te hebben in de iPhone. Hutchison is een grote Britse operator die het vooral moet hebben van 3G/UMTS-diensten. Aangezien de iPhone geen 3G-ondersteuning biedt, ziet Hutchison niet in waarom het de iPhone aan zijn assortiment zou toevoegen.

In Amerika mag mobiele operator Cingular de iPhone exclusief aanbieden. Cingular biedt twee versies van de iPhone aan, beiden met een fors prijskaartje. De iPhone met 4 GB opslag kost 499 dollar en de 8 GB versie van de iPhone kost 599 dollar. Deze prijzen zijn in combinatie met een tweejarig Cingular abonnement, het toestel is vanaf juni 2007 te krijgen.

Webwereld