Interessant:

Apple toont langverwachte iPhone

nieuws 9 januari 2007 om 21:30

Apple heeft vandaag zijn langverwachte eerste telefoon gepresenteerd, de iPhone. De iPhone combineert een mobiele telefoon, een video iPod en een mobiel internet device in een lichtgewicht gadget.

Revolutionair aan de iPhone is de grotendeels touchscreen gestuurde interface. "De iPhone is een revolutionair en magisch product dat letterlijk vijf jaar voorsprong heeft ten opzichte van de huidige telefoons. We zijn allemaal geboren met een ultieme besturingsinterface, onze vingers, en de iPhone gebruikt deze vingers voor de meest revolutionaire user interface sinds de muis" aldus Steve Jobs, Apple's CEO.

Apple iPhone

Leuk is verder de Visual Voicemail optie, waarbij voicemails worden gepresenteerd in een lijst berichten. Voordeel hiervan is dat de gebruiker direct naar een bericht van keuze kan springen.

De sms-applicatie is voorzien van een volledig (touch-screen) QWERTY toetsenbord, waardoor het typen van een bericht aanzienlijk versneld wordt. Apple combineert dit toetsenbord met een t9-achtige tekst-voorspellende interface waardoor fouten worden geminimaliseerd.

Qua hardware specificaties is de iPhone op punten minder revolutionair. De ingebouwde camera bijvoorbeeld bedraagt 2 megapixel, daar waar andere telefoons al ruim de 3 megapixels gepasseerd zijn. Ook qua datasnelheid laat de iPhone een steekje vallen doordat UMTS niet wordt ondersteund. Support voor draadloos internet (WiFi) is wel aanwezig. De iPhone compenseert deze minpunten echter ruimschoots op audio en video gebied. In de telefoon is een volledige video-iPod geïntegreerd met een ingebouwd geheugen van 4 of 8 gigabyte.