Interessant:

Verkoop iPhone officieel van start in Verenigde Staten

nieuws 30 juni 2007 om 00:01

De verkoop van de langverwachte Apple iPhone is om middernacht Nederlandse tijd officieel van start gegaan in de Verenigde Staten. Alle Apple en AT&T winkels starten of startten om 18.00 uur lokale tijd met de verkoop van de multimediale touchscreen telefoon van Apple.

Door het tijdsverschil was de iPhone het eerst beschikbaar in het oosten van de Verenigde Staten. Binnen enkele seconden na de officiele start gingen al de eerste telefoons over de toonbank. Minuten later waren er al tientallen iPhones verkocht, waarbij met name de eerste kopers werden bestormd door pers uit de hele wereld.

Gegadigden lagen al enkele dagen te wachten voor de Apple Flagship Store in New York om de eerste iPhone te pakken te krijgen. Sommigen van de wachtenden boden hun plek aan voor honderden dollars. In New York werd zelfs een bedrag van 5.000 dollar gevraagd voor een stoel. Dit bleef echter bij vragen.

Pas deze week maakte AT&T bekend bij welke abonnementen de iPhone te verkrijgen is. De tarieven lopen uiteen van 59,99 dollar tot 219,99 (!) dollar per maand. De looptijd bedraagt minimaal 2 jaar. Daarnaast dien je nog apart te betalen voor de telefoon. De 4 GB versie kost 499 dollar en de 8 GB versie 599 dollar.

Apple topman Steve Jobs wilde niet bekend maken hoeveel iPhones er initieel beschikbaar zijn. Hij sloot niet uit dat er in de eerste fase tekorten zouden kunnen ontstaan. Voor de zekerheid was het aantal iPhones per persoon gelimiteerd tot twee. Naar verwachting zal de hoge prijs veel mensen in eerste instantie toch tegen houden.

Sinds de aankondiging van de iPhone in januari is de koers van het aandeel Apple met tientallen procenten gestegen. De onafhoudelijke stroom euforische berichten, roddels en geruchten zijn hier zeker debet aan.

Dat de iPhone ook naar Europa komt is vrijwel zeker. Apple gaat hierbij mogelijk samenwerken met Vodafone of T-Mobile. Naar verluidt is er aanstaande maandag een officiele presentatie van Apple en Vodafone in Londen.