Interessant:

Muziekwinkels reageren op kritiek Consumentenbond

nieuws 9 november 2006 om 18:43

Vorig weekend bracht de Consumentenbond kritiek naar buiten over enkele legale online muziekwinkels. Deze muziekwinkels zouden niet kunnen garanderen dat de door hen verkochte nummers legaal zij, aldus de Consumentenbond. Het entertainmentbedrijf Digital Media Power laat weten dat de online muziekwinkels helemaal niets fout doen.

Volgens Digital Media Power (DMP)zijn de gewraakte algemene voorwaarden slechts een een juridische veiligheidsklep. DMP is het bedrijf achter de beschuldigde muziekdiensten, het bedrijf zorgt onder andere voor een correcte omgang met auteursrechten. DMP garandeert alle rechten te hebben gekregen van de muziek die hun partners verkopen, maar het bedrijf kan niet garanderen dat de platenmaatschappijen de rechten zelf niet schenden.

De Consumentenbond is niet onder de indruk van DMP's argumenten en blijft bij zijn standpunt.

Ook de informatievoorziening van bepaalde muziekdiensten baart de Consumentenbond zorgen. Zo is het niet altijd duidelijk van welke kwaliteit de verkochte muzieknummers zijn. DMP liet weten dat muziek altijd in de hoogste kwaliteit van 192 Kbps verkocht wordt.

Een woordvoerder van DMP liet weten allerminst blij te zijn met de uitspraken van de Consumentenbond.

Webwereld