Interessant:

Kritiek Consumentenbond op online muziekwinkels

nieuws 6 november 2006 om 12:32

De Consumentenbond meent dat online muziekwinkels die als legaal te boek staan, illegaal handelen. Het gaat hier om online muziekwinkels die door de muziekindustrie als legaal bestempeld worden. De Consumentenbond onderzocht de wijze waarop muziekwinkels auteursrechten afdragen en concludeerde dat veel muziekwinkels een loopje met het auteursrecht nemen.

Volgens de Consumentenbond kunnen de online muziekwinkels van Music Store, Toost Music en Compuserve niet garanderen dat zij altijd auteursrechten afdragen. Deze muziekwinkels hebben dit ook in hun algemene voorwaarden opgenomen. Dit is onacceptabel, volgens de Consumentenbond. Klanten van legale online muziekwinkels moeten ervan uit kunnen gaan dat zij alleen legale muzieknummers kopen.

De Consumentenbond heeft ook commentaar op de informatievoorziening van diverse online muziekwinkels. Zo is niet bij alle muziekwinkels duidelijk wat de afspeelkwaliteit van de muzieknummers is. Sommige muziekwinkels verzuimen ook te vermelden op welke mp3-spelers hun muziek af te spelen is.

Inmiddels hebben de tekortschietende muziekwinkels een brief van de Consumentenbond ontvangen.

NU.nl