Interessant:

8 GB iPod nano RED

nieuws 3 november 2006 om 16:28

Apple introduceert vandaag een nieuw 8-GB model van de iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition om te kunnen voldoen aan de overweldigende vraag. De nieuwe iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition van 8 GB biedt ruimte voor maximaal 2.000 nummers en kost 249 Euro.

Al langer verkrijgbaar is het model van 4 GB voor 199 Euro. Beide modellen zijn uiterst dun en licht, hebben een fraaie rode aluminium behuizing, een batterij die tot 24 uur meegaat en het innovatieve Click Wheel van Apple. Van elke verkochte iPod nano (PRODUCT) RED komt USD 10 ten goede aan het Wereldfonds voor de bestrijding van HIV en AIDS in Afrika.

"De vraag naar de iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition heeft alle verwachtingen overtroffen," aldus Greg Joswiak, vice president Worldwide iPod Product Marketing bij Apple. "Daarom hebben we een tweede model uitgebracht dat met 8 GB goed is voor 2.000 nummers, zodat kopers een extra keuze hebben bij het steunen van dit goede doel."

(RED) is door Bono, zanger van U2, en Bobby Shriver in het leven geroepen om het bedrijfsleven te betrekken in de strijd tegen AIDS in Afrika. Vooraanstaande bedrijven kunnen onder deze naam unieke producten op de markt brengen. Het Wereldfonds voor de bestrijding van AIDS, tuberculose en malaria is in 2002 opgericht met hulp van verschillende wereldleiders en secretaris-generaal van de VN, Kofi Annan. Het doel was om de drie meest bedreigende ziekten ter wereld te bestrijden en lokale projecten te financieren in de hevigst getroffen gebieden. Tot nu toe heeft het Wereldfonds 5,2 miljard dollar gestoken in meer dan 363 programma's in 131 verschillende landen. Ga voor meer informatie over (RED) naar www.joinred.com.

De nieuwe iPod nano (PRODUCT) RED van 8 GB is vanaf vandaag verkrijgbaar via de online Apple Store (www.apple.com/nlstore) en vanaf dit weekend bij de Apple retail stores. Alle iPod nano's worden geleverd met een vernieuwde koptelefoon met oordopjes, voor optimaal comfort en een superieure geluidskwaliteit, en een USB 2.0-kabel. De tweede generatie van iPod nano heeft een batterij die 24 uur meegaat en slaat bij het afspelen nooit over.