Interessant:

Nieuw vlaggenschip Nokia

nieuws 4 september 2006 om 21:52

Nokia introduceert een nieuwe premium telefoon, de Nokia 8800 Sirocco Edition. Het toestel wordt gekenmerkt door zijn duimafdruk, die perfect overeenstemt met de menselijke hand. De soundtrack van de Nokia 8800 Sirocco Edition werd gecomponeerd door de avant-gardistische muziekpionier Brian Eno, die beschouwd wordt als de “vader van de omgevingsmuziek”.

De Nokia 8800 Sirocco Edition heeft zijn naam te danken aan de krachtige woestijnwind die ontstaat in de Sahara, als een warme, droge luchtmassa in contact komt met de frissere, maritieme lucht van de Middellandse Zee.

De opvallende organische vorm van de Nokia 8800 Sirocco Edition verwijst naar de inherente kracht van de menselijke vorm, een concept dat verder kracht wordt bijgezet door oppervlakken in gepolijst roestvrij staal en een krasbestendig glazen scherm. Net zoals zijn naamgenoot bestaat de Nokia 8800 Sirocco Edition in twee varianten – licht en donker, waarbij de lichte variant geïnspireerd is op de warme, droge luchtmassa, en de donkere variant op de frissere, vochtige luchtmassa.

Nokia 8800

De roestvrij stalen behuizing van de Sirocco Edition heeft speciaal tot doel het toestel een uniek sensueel gevoel te geven, waardoor dit natuurlijk meesterwerk menselijk wordt. De onberispelijke functionaliteit is te danken aan het opmerkelijke meesterschap en de technieken die gebruikt worden door horlogemakers en juweliers.

Tot in de kleinste details straalt de Nokia 8800 Sirocco Edition perfectie uit, van de saffieren coating van het 262.000-kleurenscherm over het opmerkelijke schuifmechanisme van de 2-megapixelcamera tot de lange levensduur van de batterij. Het ergonomische toetsenbord golft zoals de duinen van de nachtelijke woestijn, terwijl de juweelachtige navigatietoets schittert zoals de helderste ster in de donkerste nacht.

De Nokia 8800 Sirocco Edition is echt uniek, gebaseerd op de inherente schoonheid en chaos van de natuur en in een moderne vorm gegoten die elegant, aantrekkelijk en compact is. De Nokia 8800 Sirocco Edition is nu verkrijgbaar op bepaalde markten. De verkoopprijs wordt op EUR 1000 geraamd (excl. btw of subsidies).