Interessant:

Waakhond filmindustrie zet hackers in

nieuws 26 mei 2006 om 17:14

In de strijd tegen de illegale online uitwisseling van films, heeft de Amerikaanse waakhond van de filmindustrie een hacker ingehuurd. Dit beweert p2p-website TorrentSpy, die door de MPAA wordt aangeklaagd. De MPAA beschermt de belangen van de Amerikaanse filmindustrie en deze organisatie zou via een hacker aan privé-gegevens van TorrentSpy gekomen zijn.

TorrentSpy is zo zeker van zijn zaak, dat het de MPAA voor de rechter daagt. Volgens de aanklacht zou een hacker 12.000 euro ontvangen hebben van een medewerker van de MPAA voor het leveren van de gegevens. De hacker zou echter een voormalige zakenpartner zijn van een medewerker van TorrentSpy. De hacker kreeg spijt van zijn daad en biechtte alles op bij zijn voormalige zakenpartner.

De hacker ontvreemde geheime gegevens van TorrentSpy servers en ook bemachtigde hij informatie over enkele e-mailaccounts van TorrentSpy-managers.

Naast de hacker zou de MPAA ook privé-detectives ingehuurd hebben om het afval van TorrentSpy-medewerkers te doorzoeken.

De MPAA voert momenteel meerdere rechtszaken tegen illegale aanbieders van films op p2p-netwerken. De MPAA ontkent de aanklachten van TorrentSpy en noemt de aanklachten ongegrond.

WebWereld