Interessant:

Orange in actie tegen Beltegoedcashen.nl

nieuws 12 april 2006 om 15:01

Orange overweegt juridische stappen te ondernemen tegen sites als Beltegoedcashen.nl. Op de website van Beltegoedcashen.nl kan een bezoeker beltegoed opmaken door naar een duur 0900-nummer te bellen. Een gedeelte van het beltegoed wordt vervolgens door Beltegoedcashen.nl aan de gebruiker uitgekeerd.

Operator Orange betitelt de werkwijze van Beltegoedcashen.nl als regelrechte fraude. Volgens Orange is de handelswijze van het bedrijf in strijd met de algemene voorwaarden waarin verboden wordt om beltegoed cash uit te keren.

De site Beltegoedcashen.nl is ontstaan toen bleek dat veel mensen bleven zitten met vele euro’s aan ongebruikt beltegoed. Van elke 1,30 euro die het 0900 nummer kost, wordt 0,84 euro uitgekeerd aan de beller. Op deze manier kan een beller via een omweg een gedeelte van zijn beltegoed contact uitgekeerd krijgen.

Of specifiek de site Beltegoedcashen.nl uiteindelijk aangepakt gaat worden is de vraag. De laatste tijd is de site weinig actief; de telefoon wordt niet opgenomen en geld wordt niet uitgekeerd.