Interessant:

Overspelige partner vogelvrij dankzij mobiele software

nieuws 30 maart 2006 om 12:44

Het Finse Flexispy introduceert een onzichtbaar softwarepakketje waarmee geliefden hun partner eenvoudig en onopvallend kunnen bespioneren. Het programma zorgt ervoor dat bellijsten, contactpersonen en sms’jes worden verzonden naar een speciale internetpagina, waar de wantrouwende partner de gegevens kan raadplegen.

De makers stellen dat het programma de ideale tool is om ontrouwe partners te ontmaskeren. Voordat de gegevens op internet mee te lezen zijn, moet het programma wel eerst handmatig geďnstalleerd worden door de wannabe spion. Daarna is de telefoon van de partner een open boek, en kan er 24 uur per dag op – in ieder geval - virtueel op overspel worden gecontroleerd.

Op de website van de aanbieder zijn lovende verhalen te lezen over de software. Zo meldt Jacob Dustoff dat hij dankzij de software zijn vrouw heeft betrapt op overspel met zijn broer, .... na zijn scheiding is zijn leven een stuk beter!

Ondanks de lovende verhalen van -al dan niet- bestaande gebruikers is niet iedereen even blij met de dienst. Het Finse antivirusbedrijf F-Secure bestempelt de software als kwaadaardig programma. Mobiele bellers die de software op hun telefoon hebben worden door F-Secure op de software geattendeerd. De antivirusbedrijf wijst daarnaast nog op het feit dat het bespioneren van anderen in de meeste landen strafbaar is, en dat bovendien de privegegevens op het wereldwijde web worden geplaatst.

Overigens kunnen alleen gebruikers van nieuwe telefoons de software gebruiken. De software draait namelijk alleen maar op Symbian telefoons.

FlexiSpy