Interessant:

Brits bedrijf introduceert Skype-model voor sms

nieuws 29 maart 2006 om 19:35

Skype bracht een ware revolutie op gang, door de Skype-software was VoIP voor iedereen bereikbaar. VoIP, ook bekend als bellen via internet, zorgt ervoor dat internetters nagenoeg gratis kunnen bellen. Een Brits bedrijf meent dat het principe van Skype ook voor sms'en zou moeten gelden. Via Hotxt kan je voor een vast bedrag onbeperkt sms'en.

Hotxt introduceert een flat-fee abonnement voor Britse mobiele bellers, hoewel er haken en ogen aan Hotxt zitten. Voor een bedrag van 1,50 euro per week kan je in principe onbeperkt sms'en. Het versturen van sms'jes naar mensen die geen Hotxt gebruiken, kost iets meer. Bovendien betalen Hotxt-leden een klein bedrag voor de verbruikte data.

Volgens de oprichter van Hotxt biedt Hotxt de goedkoopste sms-service in Groot-Brittannië aan. Vooral hun weekabonnementen moeten jongeren over de streep trekken.

Om gebruik te maken van Hotxt moet er een kleine Java-applicatie op de mobiele telefoon worden geïnstalleerd. Het is niet bekend of en wanneer Hotxt buiten Groot-Brittannië zal gaan opereren.

The Register