Interessant:

Wederom zes Bittorrent-sites gesloten door Brein

nieuws 14 maart 2006 om 19:39

Vandaag boekte de Stichting Brein weer een succes in zijn strijd tegen internetpiraterij. In totaal zijn er zes Bittorrent-sites offline gehaald. Dutchnova.com is de grootste site die op zwart ging. Opvallend is de wens van Brein om de database met naam- en adresgegevens van de gebruikers van Dutchnova.com en de andere sites te krijgen.

De internetprovider van Dutchnova.com haalde de website uit de lucht, na een brief van Stichting Brein. Het gebeurt vaker dat sites op zwart gaan na een verzoek van Brein. De beheerders hebben vaak niet de middelen om een langslepende rechtszaak tegen Stichting Brein aan te gaan. Opvallend is echter de wens van Brein om de complete database te krijgen van Bittorrent-sites, het is namelijk niet gebruikelijk om zomaar naam- en adresgegevens af te staan aan Brein.

De beheerders achter Dutchnova.com hebben al aangegeven niet zomaar aan de wens van Brein te willen voldoen. Brein meent echter een sterke zaak te hebben en verwacht snel de namen en adressen van de belangrijkste uploaders van Dutchnova.com te krijgen.

WebWereld