Interessant:

Franse wet tegen rigide kopieerbeveiliging legale mp3's

nieuws 14 maart 2006 om 18:31

Apple heeft een ideale combinatie met zijn iPod muziekspeler en de iTunes Music Store. iTunes nummers zijn namelijk alleen af te spelen op de iPod van Apple. Dit is echter tegen het zere been van het Franse parlement. Het parlement wil zelfs een wet aannemen om ervoor te zorgen dat legale mp3's op alle typen muziekspelers zijn af te spelen.

De nieuwe Franse wet stelt dat consumenten zelf bepalen op welk type muziekspeler zij hun beveiligde bestanden willen afspelen. Indien Apple zijn Franse iTunes Music Store niet aanpast, mag Apple zijn activiteiten niet voortzetten in Frankrijk.

De wet zorgt er ook voor dat andere online muziekwinkels ervoor moeten zorgen dat hun nummers ook op de Apple iPod afgespeeld moeten worden. Ook deze online muziekwinkels zullen hun digitale deuren moeten sluiten, als zij niet kunnen voldoen aan de nieuwe wet.

Door de nieuwe Franse wet zal het eveneens niet langer strafbaar zijn om kopieerbeveiligingen te kraken, zolang deze omzeild worden om de bestanden te converteren voor eigen gebruik.

Naar verwachting wordt tegen het einde van deze week over de nieuwe wet gestemd.

NU.nl