Interessant:

Motorola herziet ontwerp iTunes Music Phone grondig

nieuws 3 januari 2006 om 22:28

Lange tijd leek de Apple iTunes Music Store een synoniem voor ongekend succes. Hier kwam verandering in met de komst van de eerste iTunes phone, de Motorola ROKR E1. Consumenten lieten het toestel links liggen en het de ROKR E1 voldeed geenszins aan de verwachtingen. Motorola heeft geleerd van zijn fouten en presenteert nu de ROKR E2.

De grootste verandering ten opzichte van de ROKR E1, is de ondersteuning voor alle digitale muziekformaten. De E2 ondersteunt namelijk MP3, WMA, AAC en RealAudio formaten. De E1 kon alleen overweg met muziek van iTunes.

De ROKR E2 beschikt over een snelle USB 2.0 verbinding, de E1 moest het doen met USB 1.0. Bovendien kan men maximaal 2048 megabyte aan muziek op de E2 opslaan, dankzij ondersteuning voor losse geheugenkaarten. De ROKR E1 kon slechts honderd nummers herbergen. Mocht je niet genoeg hebben aan je eigen muziekcollectie, dan kan de nieuwe ROKR ook gebruiken om naar FM radio te luisteren.

Naast muziekondersteuning, kan de ROKR E2 ook overweg met videobeelden en foto's. Vandaar dat het toestel over een 1,3 megapixel digicam en een groot twee inch kleurenscherm beschikt.

Motorola wil de ROKR E2 ergens halverwege 2006 lanceren, prijzen zijn nog niet bekend.

infoSync World