Interessant:

Zweedse P2P-gebruikers willen politieke revolutie

nieuws 3 januari 2006 om 22:19

Zweedse gebruikers van P2P-programma's als KaZaA, eMule en iMesh zijn het meer dan zat om telkens als dieven te worden afgeschilderd. De Zweden hopen dat de politiek verandering brengt in de heksenjacht op gebruikers van P2P-programma's. Zij weten echter dat de huidige politieke partijen weinig voor hen zullen doen en zij starten dan ook een eigen partij, de Piratpartiet.

De Zweden die de Piratpartiet, ofwel de Piratenpartij, opgericht hebben, vinden dat alle informatie gratis moet zijn. Zij zien niets in het begrip intellectuele eigendom, aangezien slechts een kleine groep eraan verdient.

Leden van de Piratpartiet zijn van mening dat het Westerse intellectuele eigendom, een oorzaak is van de armoede in ontwikkelingslanden. Het geld dat nu uitgegeven wordt aan de bescherming van dit intellectuele eigendom, zou veel beter besteed kunnen worden aan ontwikkelingshulp.

Als de Piratpartiet 225.000 stemmen behaalt bij de komende Zweedse verkiezingen, komen zij met één zetel in het parlement terecht.

WebWereld