Interessant:

Garmin presenteert exclusieve en kostbare handheld

nieuws 13 september 2005 om 21:48

Mobiele gadgets zijn over het algemeen niet goedkoop. Hoe uitgebreider de specificaties, hoe hoger de prijs. Ook de gebruikte materialen kunnen de prijs flink opdrijven. Garmin's nieuwste handheld juweeltje heeft alles in huis en is duur, heel duur.

Garmin is een fabrikant van zeer exclusieve handhelds met Global Positioning System (GPS) functionaliteit. Sinds GPS beschikbaar is voor consumenten, heeft Garmin de GPS modules in zijn handhelds ingebouwd, waardoor men altijd zijn positie kon bepalen met zijn handheld.

Onlangs presenteerde Garmin zijn nieuwste creatie, de nüvi. Deze apart genaamde GPS handheld, volgt de zeer uitgebreide iQue op en heeft zeer indrukwekkende specificaties.

Aan boord van de nüvi treft men, naast de uitgebreide GPS module met stembegeleiding, een groot TFT kleurentouchscreen, een vertaler die met negen talen om kan gaan en een slot voor Secure Digital geheugenkaarten.

In totaal heeft de nüvi 700 megabyte geheugen aan boord, deze wordt grotendeels ingenomen door de kaarten voor het GPS systeem en het besturingssysteem. De nüvi is verrassend klein, 3,87 inch lang, 2,91 inch breed en slechts 0,87 inch dik.

Helaas is de nüvi erg duur, Garmin heeft het gadget een prijskaartje van 800 euro meegegeven.

engadget.com