Interessant:

Hi organiseert NK Mobiele Telefoon Werpen

nieuws 19 augustus 2005 om 22:27

Wat enkele jaren als grap begon in Finland, groeide snel uit tot een echte sport, GSM werpen. Deze sport waarbij deelnemers hun mobieltje zo ver mogelijk moeten werpen heeft nu ook een Nederlandse variant: de Hi Mobile Phone Throwing Championships 2005.

Vanmiddag verzamelden enthousiastelingen zich op het strand van Scheveningen Haven, nabij Beachhouse Brunotti om op gepaste manier afscheid te nemen van hun oude mobiele telefoon.

De Hi Mobile Phone Throwing Championships 2005 waren zeer professioneel opgezet en kende twee categorieën. Bij de original categorie moesten deelnemers hun mobieltje zo ver mogelijk werpen. In de categorie freestyle draaide het niet om afstand, maar om originaliteit.

Om de Hi Mobile Phone Throwing Championships in goede banen te leiden waren er Finse arbiters aanwezig. Finland organiseert elk jaar het Mobile Phone Throwing World Championship, de absolute top van het GSM werpen.

Naast een nieuwe mobiele telefoon, kregen de winnaars van de Nederlandse wedstrijd ook een plaatsbewijs voor de internationale kampioenschappen in Savonlinna, Finland.

Hi Phone Throwing