Interessant:

iTunes Phone houdt de gemoederen immer bezig

nieuws 19 augustus 2005 om 22:23

Afgelopen week stond bol van de speculaties over de lancering van de iTunes Phone. Deze muziektelefoon wordt al zeer lang verwacht, maar noch Apple, noch Motorola kunnen iets zeggen over de precieze lancering-datum van het gadget.

Een van de geruchten van afgelopen week draaide om de Motorola ROKR. Volgens ingewijden moest dat wel de iTunes Phone zijn. De specificaties wezen in de richting van een muziektelefoon en komend weekend zou de ROKR als iTunes Phone worden gepresenteerd tijdens een Britse elektronicabeurs. Apple en Motorola ontkenden in alle toonaarden en de Britse mobiele operator Virgin, die de ROKR gaat verkopen, liet ook weten dat het toestel echt niet de iTunes Phone is.

Omdat de geruchtenstroom rondom de Motorola iTunes Phone dreigde op te drogen, sloeg men een andere speculatieve weg in. Apple zou Nokia hebben benaderd voor de iTunes Phone. Wederom waren experts en bloggers ervan overtuigd dat de nieuwe N-Series van Nokia ondersteuning zouden bieden voor iTunes. De Nokia N90 zou de ideale kandidaat zijn als iTunes Phone, door zijn grote opslagcapaciteit en externe muziekknoppen. Maar Apple en Nokia hebben geen overeenkomst gesloten, waardoor ook dit gerucht naar het land der fabelen werd verwezen.

Slechts zelden lekken foto's en specificaties van nieuwe Apple producten voordat Apple met de officiële aankondiging komt. Waarschijnlijk zal dat ook het geval zijn met de iTunes Phone en zal het toestel een echte verrassing zijn voor consumenten en journalisten.

engadget