Interessant:

Man moet 99 jaar brommen om mislukte GSM diefstal

nieuws 12 juli 2005 om 23:24

De Amerikaanse staat Texas staat bekend om zijn zeer strenge rechtssysteem, men hanteert er nog de doodstraf en gevangenissen zitten overvol. Een Texaan ontving onlangs een gevangenisstraf van 99 jaar voor het stelen van een mobieltje.

De man stond terecht voor het stelen van een mobiele telefoon. Dit was hem echter niet gelukt, daar de rechtmatige eigenaar van de mobiele telefoon tegenstand bood. Uiteindelijk arresteerde de politie de man en hij moest voorkomen voor zijn mislukte roofoverval in Texas.

Eenmaal in de rechtbank verklaarde de man dat criminaliteit zijn beroep was, gepakt worden door de politie beschouwde hij als een beroepsrisico. Om zijn nogal domme betoog kracht bij te zetten verklaarde hij het volgende: "Als ik een Snicker wil eten, dan pak ik die gewoon uit het schap en loop langs de kassa zonder af te rekenen. Mocht ik gepakt worden, is dat jammer. Maar als ik ermee wegkom, heb ik wel een gratis Snicker".

De jury deelde deze gedachte niet en besloot de man te straffen voor zijn criminele levensstijl, hij werd schuldig bevonden. De man had al een megalang strafblad door het plegen van allerlei kleine vergrijpen. De rechter nam al deze vergrijpen mee in zijn oordeel en veroordeelde de man uiteindelijk tot een gevangenisstraf van 99 jaar.

TechDirt