Interessant:

Bluetooth blijkt niet of nauwelijks te beveiligen

nieuws 7 juni 2005 om 22:24

Bluetooth is de meest bekritiseerde mobiele technologie van nu, zijn zwakke beveiliging zorgt al vele jaren voor veel ophef en kopzorgen. Israëlische beveiligingsexperts hebben een nieuw en zeer ernstig lek in de Bluetooth techniek gevonden.

Alle eerder gevonden beveiligingslekken in Bluetooth, waren gemakkelijk te omzeilen door de ingebouwde beveiliging simpelweg in te schakelen. De Israëlische onderzoekers ontdekten echter een manier om altijd in te breken op Bluetooth telefoons, ongeacht het beveiligingsniveau.

Normaliter moet er een zogenaamde pairing code ingevoerd worden, voordat de mobieltjes gegevens via Bluetooth kunnen uitwisselen. Deze pairing code dient handmatig ingevoerd te worden, de onderzoekers hebben echter een manier ontdekt om verbinding te maken zonder het handmatig invoeren van deze code.

Het enige wat echt helpt tegen dit lek is het helemaal uitschakelen van Bluetooth. Ook kan het helpen om een pairing code te nemen met meer dan vier cijfers, helaas ondersteunen niet veel apparaten deze lange codes.

WebWereld