Interessant:

Partners lezen regelmatig stiekem elkaars SMSjes

nieuws 6 juni 2005 om 13:50

Wat velen al wisten en waarschijnlijk zelf ook wel eens gedaan hebben is nu bevestigd in een wetenschappelijk onderzoek. Geliefden scannen regelmatig stiekem de SMSjes van hun partner op tekenen van mobiele ontrouw.

Katalin Nemescsói is onlangs afgestudeerd aan de Pécs University. Haar afstudeeronderzoek ging over de relatie tussen jaloersheid en het gebruik van mobiele telefoons.

De werkhypothese van Katalin, dat de aanwezigheid van een mobiele telefoon de jaloersheid van een partner versterkt, werd door het onderzoek bevestigd. Uiteraard spelen ook individuele kenmerken een rol.

Het merendeel van de respondenten was het verder eens met de stelling dat telefoons menselijk contact oppervlakkig maken. Wel vond het merendeel dat het contact makkelijker en sneller verloopt dankzij SMS.

Meest opvallend was echter het spionagegedrag tussen partners onderling. Bijna 60% van de ondervraagden onderzoekt met enige regelmaat de telefoon van hun geliefde op sporen van mobiele ontrouw. Dit is des te opvallender omdat 80% van de deelnemers aan het onderzoek te kennen geeft hun partner volledig te vertrouwen.

Pestiside.hu