Interessant:

Fotogenieke Nokia 6680 imaging phone gesignaleerd

nieuws 22 maart 2005 om 23:30

Mobiele telefoons krijgen steeds meer features waarbij een digicam nodig is, helaas liet de ontwikkeling van de camera's in mobieltjes te wensen over. Nokia lanceert de 6680, 's werelds eerste imaging phone met maar liefst twee camera's aan boord.

Dat de nieuwste Nokia smartphone een echte imaging phone is, is niet alleen te zien aan de twee ingebouwde camera's, ook het 262.144 kleurenscherm is helemaal geknipt voor het weergeven van foto's en video's.

De Nokia 6680 is een 3G/UMTS smartphone die veel meer is dan een mobiele telefoon. De 6680 doet ook dienst als draagbare multimedia-speler, de 6680 speelt namelijk ook MP3's en videobestanden af.

Uiteraard kan men ook op het internet surfen en e-mail ophalen, lezen en verzenden met de Nokia 6680.

Het meest opvallende aan de Nokia 6680 zijn de twee ingebouwde camera's. Aan de achterkant van het apparaat bevindt zich een 1,3 megapixel camera en aan de voorkant zit een VGA-camera. De 1,3 megapixel fotocamera is bedoeld voor het maken van scherpe foto's, dankzij de ingebouwde flash kan dit ook in het donker. De VGA camera aan de voorzijde is bedoeld voor video-bellen, iets wat alleen mogelijk is via een supersnelle UMTS verbinding.

Het geheugen van de 6680 is uit te breiden met losse geheugenkaarten. Verbinding met andere apparaten kan via Bluetooth, infrarood en een USB-kabel.

Vandaag heeft de Nokia directeur van Marketing bekend gemaakt dat de Nokia 6680 vanaf heden verzonden wordt naar de groothandel. In de loop van dit kwartaal is deze smartphone wereldwijd verkrijgbaar.

Nokia