Interessant:

Dance-tunes.com klaar voorinternationale doorbraak

nieuws 21 maart 2005 om 20:02

ID&T heeft ambitieuze plannen met de dance-downloadportal dance- tunes.com. Niet alleen wil ID&T met deze portal binnen een jaar marktleider in het Dance-segment zijn in Nederland, het heeft de portal ook ingericht op een internationale doorbraak.

De opzet van de site is vanuit de gebruiker gezien erg eenvoudig. Tegen betaling van een vast bedrag zijn dance-tracks te downloaden, waaronder sets van populaire dj's van een uur voor € 7,70, populaire dance-labels en eerder op CD verschenen tracks voor € 0,99. De gebruiker kan de mp3-tracks via alle gangbare betaalmethoden afrekenen, waaronder een uniek systeem van betalen met slechts één SMS.

Content
Op dit moment zijn al sets van Ferry Corsten en de nieuwste mixen van evenementen als Trance Energy, Mysteryland en Sensation verkrijgbaar, net als muziek van andere populaire dance-labels die eerder op CD verschenen is. ID&T werkt aan uitbreiding van de content. “De muziekindustrie reageert erg positief op ons systeem, waarbij het correct omgaan met de mediarechten centraal staat. Nu de maatschappijen dat door beginnen te krijgen, zijn steeds meer mensen bereid met ons samen te werken”, zegt Denis Doeland, General Manager bij ID&T.com B.V. en onder meer verantwoordelijk voor dance-tunes.com. “Straks kunnen we naast ons eigen materiaal dus ook dance-materiaal van andere populaire maatschappijen aanbieden.

Enorm marktpotentieel
ID&T verwacht ruim 2,5 miljoen bezoekers te trekken voor dance-tunes.com. De combinatie met onze andere activiteiten biedt een enorm potentieel aan mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld op dance-tunes.com sets of nummers downloaden die je gehoord hebt in Bloomingdales, of op één van onze dance-evenementen. Het downloaden vanaf onze site is volledig legaal, en verloopt sneller dan bij elke andere site. Na aanschaf is de mp3-track eigendom van de gebruiker, die hem vervolgens op elk apparaat kan afspelen. De betaling verloopt met alle gangbare digitale betaalmethoden, zoals credit card, Rabodirect en andere internationale betalingsvormen. Ook hebben we een systeem ontwikkeld waarbij je kunt betalen met slechts één sms.

Unieke features
Dance-tunes.com kent een aantal unieke features, zoals de exclusieve content van de ID&T dance-evenementen, een enorm hoge downloadsnelheid en een betalingstraject met slechts één sms-bericht.

PortableGear.nl