Interessant:

Kloon van iPod Shuffle blijkt publiciteitsstunt LuxPro

nieuws 22 maart 2005 om 22:58

Tijdens de CeBIT computerbeurs deed de Taiwanese elektronicaboer LuxPro veel stof opwaaien met zijn regelrechte Apple iPod Shuffle kloon, de Super Shuffle. Nu blijkt dat er helemaal geen iPod kloon komt, LuxPro wilde alleen in de media komen.

De Super Shuffle leek als twee druppels water op de originele iPod Shuffle. Apple liet de Super Shuffle van de beursvloer verwijderen en experts verwachtten dat Apple LuxPro voor het gerecht zou dagen.

DVForge, een Amerikaans bedrijf, zocht contact met LuxPro, nadat men de Super Shuffle aankondigde. Na enige tijd bleek dat LuxPro helemaal nooit van plan was om de Super Shuffle in productie te nemen.

De medewerker van DVForge ontdekte echter dat LuxPro nooit van plan is geweest om de Super Shuffle in productie te nemen, LuxPro was op zoek naar klanten en verzon de Super Shuffle om in het nieuws te komen. LuxPro produceert alleen flashgeheugen MP3 spelers voor wederverkopers, men zal dan ook geen LuxPro artikelen in de winkelschappen zien liggen.

Voor zover bekend, heeft de stunt LuxPro geen windeieren gelegd, inmiddels heeft het bedrijf twee nieuwe Amerikaanse klanten. Apple kan rustig verder en hoeft geen advocaten op het Taiwanese bedrijf af te sturen.

engadget