Interessant:

iPod Shuffle als mode accessoire en CD vervanger

nieuws 19 maart 2005 om 00:56

Het is Apple gelukt om zijn iPod Shuffle muziekspeler binnen enkele maanden een stevige positie op de markt te bezorgen. Deze basic iPod die het moet stellen zonder scherm en nummers volledig willekeurig afspeelt, heeft een enorme fanclub opgebouwd.

De populariteit van de iPod Shuffle gaat niet onopgemerkt voorbij aan andere MP3 gerelateerde bedrijven. Er is een enorm aanbod aan accessoires voor de iPod te koop. Tegenwoordig is er zelfs een speciaal iPod Shuffle t-shirt, het Shuffle Shirt heeft een speciaal vakje op de mouw voor de iPod Shuffle. Het Shuffle Shirt is te verkrijgen in verschillende kleuren en met kenmerkende opdrukken als: I Shuffle, therefore I am", "The Playlist is dead" en "Sorry...(can't hear you. I'm Shuffling)".

Niet alleen accessoirebedrijven hebben de iPod Shuffle ontdekt, ook muziekbands zien potentieel in de Shuffle. Sexohol, een Amerikaanse band, lanceert zijn debuutalbum op de iPod Shuffle. De CD versie van het album Enjoy komt pas in april uit. Amerikaanse bibliotheken lenen al langer audioboeken uit op iPod Shuffle muziekspelers.

WebWereld