Interessant:

Eigenaar Kazaa maakt zich zorgen over Adware

nieuws 7 februari 2005 om 01:25

De rechtzaak tegen Sharman Networks (eigenaar van Kazaa) geeft ons af en toe een opmerkelijk kijkje in de keuken van dit Australische bedrijf. Zo is er in een overlegd document te lezen dat werknemers van Sharman de eigen Kazaa software boycotten.

De auteur van het document is Phil Morle. Hij adviseert het bedrijf om goed na te denken over het bundelen van adware met de Kazaa software. In het bewuste artikel geeft hij aan dat het zo erg gesteld is met de adware dat zelfs de Kazaa werknemers het programma van hun computer weren.

De populairiteit van Kazaa is de laatste jaren afgenomen. Enerzijds heeft de dienst last van legale diensten en negatieve publiciteit rondom illegale diensten. Anderzijds is met name de adware veel gebruikers een doorn in het oog. Hierdoor nemen gebruikers steeds vaker hun toevlucht tot andere diensten zoals Bittorrent en Edonkey.

In december 2004 werd Kazaa wederom voor de rechter gedaagd. In de rechtzaal staat Kazaa tegenover een aantal platenmaatschappijen, waaronder EMI, Universal, Warner en Sony / BMG.

WebWereld