Interessant:

Krijg je verloren spullen terug met een SMSje

nieuws 4 februari 2005 om 01:19

SMSjes maken het leven veel aangenamer. Soms wordt er iemand uit een ravijn getakeld dankzij SMS. Soms wordt er een misdaad opgelost door SMS. Soms wordt er, ... nou noem maar op. Nu kan je je spullen terugvinden dankzij SMS.

Het Engelse bedrijf First Point of Contact levert haar Engelse klanten stickers met een unieke code die op de spullen van de klant geplakt kunnen worden. Wordt zo'n product gevonden dan kan de eerlijke vinder een SMSje sturen, die vervolgens terecht komt bij de rechtmatige eigenaar.

In dat SMSje staan vervolgens de contactgegevens van de vinder. De eigenaar kan dan contact opnemen met de vinder en afspraken maken over het retourneren van de vondst.

De dienst van First Point of Contact is niet echt goedkoop. De entreekosten bedragen 60 euro. Hiervoor krijg je een starter-pack bestaande uit stickers en instructies. Daarnaast ben je nog 60 euro lidmaatschap per jaar verschuldigd.

Commercieel inspringen op de markt van gevonden voorwerpen is overigens geen geheel nieuw verschijnsel. Zo heb je in Amerika Stuffbak, in Canada TrackItBack en in Australie PostBak. In Nederland zijn zulke diensten nog niet van de grond gekomen.

The Register