Interessant:

SMS grap leidt tot verhoging terreurdreiging

nieuws 18 december 2004 om 19:06

Een vliegtuigpassagier wilde via de SMS een geintje uithalen met zijn vrouw, maar zijn grap leidde tot een verhoging van het Australische terreuralarm. De man SMS'te zijn vrouw dat het vliegtuig door moslimterroristen gekaapt was.

De 35-jarige Australiër was op weg van Sidney in Australië naar Venetië in Italië. Tijdens een tankstop in Kuala Lumpur, Maleisië verstuurde de man zijn SMS'jes naar zijn vrouw in Milaan, Italië.

De vrouw aarzelde geen moment toen ze de SMS'jes ontving en nam contact op met de Italiaanse politie. Deze nam de zaak zeer serieus op en lichtte direct de Australische politie in.

De politie in Maleisië was paraat en nam maatregelen tegen de zogenaamde terroristen, terwijl de Italiaanse politie alle passagiers in de politiedatabase natrok.

Direct na de landing bleek dat er niets aan de hand was en werd de Australiër gearresteerd. Na ondervraging over zijn grappig bedoelde SMS'jes mocht de man weer gaan. De autoriteiten lieten weten erg teleurgesteld te zijn in de man en konden zeker niet lachen om zijn grap.

Sunday Mail Australi