Interessant:

Nokia stopt de verkoop van ringtones via Club Nokia

nieuws 20 september 2004 om 16:02

Nokia stapt definitief uit de markt voor ringtones. Via de Club Nokia internetpagina verkocht de Finse fabrikant ringtones, de verkopen vielen tegen. Bovendien waren operators niet blij met de Nokia ringtones, die verkopen liever hun eigen ringtones.

Internationaal gaat er een dikke twee miljard euro om in de markt voor ringtones. Nokia wilde hier graag een graantje van meepikken via zijn Club Nokia, maar laat de markt nu voor wat het is. Naar eigen zeggen stopt Nokia met de verkoop, omdat de dienst enkel bedoeld was om Nokia eigenaren te laten zien wat de mogelijkheden hun telefoon zijn.

Mobiele operators verkopen echter hun eigen ringtones en meenden dat Nokia hen in de wielen reed, met zijn Club Nokia ringtones.

Critici menen dat de positie van Nokia als marktleider steeds zwakker wordt. Het terugbrengen van de activiteiten van Club Nokia zou hier een goed voorbeeld van zijn. Mobiele operators kiezen steeds vaker voor telefoonfabrikanten die middenklasse toestellen in hun assortiment hebben.

The Regsiter