Interessant:

SMSjes dienen als bewijs in verkrachtingszaak

nieuws 9 juni 2004 om 23:12

Steeds vaker baseren rechters hun beslissingen op SMS berichten. SMS'jes worden tegenwoordig beschouwd als volwaardige juridische bewijzen. Een Amerikaanse ster gaat misschien de gevangenis, op basis van twee belastende SMS'jes.

De zeer bekende basketballer Kobe Bryant, van de LA Lakers, staat terecht voor de verkrachting van een vrouw. Samen met twee anderen zou hij deze vrouw seksueel misbruikt hebben. De verkrachte vrouw zou kort na de misdaad twee SMS berichten naar vrienden verstuurd hebben.

Het is de grootste rechtszaak ooit, waarin SMS'jes een belangrijke rol spelen. Het is echter zeer lastig om de SMS'jes als bewijslast op te voeren, mobiele operators zijn namelijk niet verplicht om de verzonden SMS'jes op te slaan. Het is nog maar de vraag of de vermeende SMS'jes te traceren zullen zijn.

Vorige week speelden SMS'jes ook al een rol van grote betekenis in een Japanse moordzaak. Een twaalf jarig meisje, vermoorde haar klasgenootje naar aanleiding van SMS'jes en e-mailberichten. Deze SMS'jes zullen naar alle waarschijnlijkheid dienen als bewijs in de rechtszaak.

WebWereld