Interessant:

KaZaA gebruiker krijgt 400 euro boete voor 300 MP3s

nieuws 9 juni 2004 om 23:10

Lange tijd was het stil rondom Europese rechtszaken tegen KaZaA gebruikers en leek het erop dat de muziekindustrie zijn MP3 heksenjacht had opgegeven. Niets is minder waar, een Duitse rechtbank veroordeelde een internetter tot een boete van 400 euro.

De 22-jarige Duitser deelde zijn muziek met zijn mede internetters via KaZaA. Zelf had hij driehonderd bestanden MP3 bestanden in zijn Shared Folder staan. Hiervoor kreeg de man een boete van vierhonderd euro.

Het is illegaal om auteursrechtelijk beschermd materiaal te verspreiden, op wat voor manier dan ook. Het aanbieden van Mp3's via KaZaA valt hier ook onder. Het downloaden van MP3's via KaZaA is bijna nooit strafbaar. De man werd aangeklaagd door enkele Duitse platenmaatschappijen, de man is beschuldigd van inkomstenderving.

In de meeste voorgaande anti-KaZaA rechtszaken werden alleen de notoire MP3 aanbieders aangepakt, die duizend of meer MP3's aanboden. Maar de man komt er nog aardig vanaf, in vergelijking met de Amerikaanse KaZaA gebruikers. In Amerika moet men boetes betalen die gemiddeld rond de 3.500 euro liggen.

nu.nl