Interessant:

Camera neemt verleden op

nieuws 8 januari 2018 om 09:20

De Nederlandse startup Roader komt in de lente van 2018 met haar draagbare camera, waarmee je eenvoudig gebeurtenissen in het verleden vastlegt. Deze momenten kan je vervolgens direct en zonder bewerken delen met vrienden en familie.

De meeste draagbare videocamera’s bieden enkel twee opties: alles opnemen en al het materiaal urenlang moeten bewerken of juist helemaal niets opnemen en speciale momenten missen. Deze frustraties zijn niet langer aan de orde. Op CES 2018 introduceert Roader de nieuwe draagbare Time Machine Camera die video-opnamen voortdurend buffert waardoor je eenvoudig de momenten kunt kiezen die je wilt bewaren, van wilt genieten of wilt delen, zelfs als ze in het verleden plaatsvonden.

Hoewel de Time Machine Camera voortdurend buffert, slaat het apparaat enkel de 10 seconden aan video op voor- en nadat je op de opnameknop hebt gedrukt. Daarna kun je die clip draadloos via Bluetooth naar de Roader app op iPhone en Android sturen, waarop je deze kunt bekijken, publiceren of delen via social media. Roader neemt beelden standaard vierkant op voor betere videokwaliteit en deelbaarheid op sociale deelplatformen.

Roader Time Machine Camera
Roader Time Machine Camera

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over opslagruimte dankzij de 16 GB of 32 GB interne opslag. Daarnaast optimaliseert de software de manier waarop video wordt opgenomen en opgeslagen, zodat het overzetten van clips naar een smartphone minder tijd in beslag neemt. De camera neemt gelijktijdig in twee resoluties op: 640x640 pixels met 30 fps en1088x1088 pixels met 30 fps. Wanneer je besluit een clip naar de mobiele app te versturen, selecteert en verstuurt de camera automatisch de lagere resolutie om tijd te besparen. De HD-versie wordt dan bewaard om later naar de computer te versturen. De Time Machine Camera is voorzien van een interne batterij met 2350 mAh-capaciteit, genoeg voor gebruik tot 7 uur; twee keer zo lang als bijna alle andere draagbare camera’s.

Roader is het geesteskind van twee Nederlandse ondernemers, die geïnspireerd raakten door de spontane, wonderbaarlijke beelden van de meteoor die in 2013 insloeg bij Chelyabinsk. Video’s van dit moment verspreiden zich binnen uren over de hele wereld. Het inspireerde hen tot het ontwerpen van een camera die zaken uit het recente verleden kon vastleggen zonder dat er voortdurend hoeft te worden opgenomen. “We beschikken over technologie waarmee iedereen de mooiste, meest opwindende en meest adembenemende momenten kan opnemen, zelfs nadat ze hebben plaatsgevonden”, zegt Sjoerd Pitstra, CEO van Roader. “De Time Machine Camera zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te verzuchten, ‘ik wou dat ik dat had opgenomen.’”

In eerste instantie zou de Time Machine Camera in 2017 beschikbaar komen, maar is nu vanaf de lente van 2018 beschikbaar voor een adviesprijs van €199. Wie de camera nu al via www.roader.com bestelt, krijgt een korting van van 25% en betaalt €149 inclusief BTW en verzending.

portablegear.nl