Interessant:

Pocket PC met ingebouwd GPS navigatiesysteem

nieuws 20 april 2004 om 21:55

Handheldfabrikant Mitac heeft een primeur met zijn Mio 168 GPS handheld. Deze Mio is namelijk een van de eerste in Nederland verkrijgbare Pocket PC’s met een ingebouwde Global Positioning System (GPS) module, de Mio 168 is dan ook een compact navigatiesysteem.

De Mitac Mio 168 GPS heeft een ingebouwde GPS module, waardoor je niet meer hoeft te zeulen met kabels en aparte modules in de auto.

Eerder dit jaar kwam er al een Garmin PDA uit met GPS ondersteuning, de Garmin draait op het Palm OS besturingssysteem. De Mitac Mio 168 GPS is de eerste PDA met GPS die draait op Microsoft Pocket PC.

De Mio 168 GPS is standaard voorzien van enkele landkaarten, voor verdere uitbreiding wordt een losse geheugenkaart van 128 bij de Mio 168 geleverd. Via de meegeleverde carkit kan de Mio eenvoudig in de auto geďnstalleerd worden, maar de Mio zorgt er ook voor dat je nooit meer hoeft te verdwalen op de fiets of tijdens wandelingen.

Voor de rest is de Mio 168 niet al te uitgebreid en is daardoor net zo duur als PDA navigatiesystemen met losse GPS modulen en snoeren.

ZDNet (NL)