Interessant:

Apple met luidspreker voor thuis

nieuws 9 juni 2017 om 09:35

Apple heeft vorige week HomePod aangekondigd, een luidspreker voor thuis, met uitstekende geluidskwaliteit. De HomePod, bedoeld voor gebruik met een Apple Music-abonnement.

HomePod is voorzien van een grote, door Apple ontworpen woofer voor diepe, heldere lage tonen, zeven tweaters met beamvorming voor zuivere hoge tonen en een ongelooflijke directionele besturing, plus krachtige, ingebouwde technologieën om de volheid en intentie van de oorspronkelijke opname te behouden.

“Met iPod heeft Apple een nieuwe invulling gegeven aan de manier waarop we onderweg naar muziek luisteren; met HomePod doen we hetzelfde met de manier waarop we thuis muziek streamen”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “De HomePod, die bestaat uit een combinatie van krachtige luidsprekertechnologie, de intelligentie van Siri en draadloze toegang tot de volledige Apple Music-bibliotheek, is een prachtige luidspreker van nog geen 18 centimeter hoog die elke kamer kan vullen met vervormingsvrije muziek en ook nog eens als een handige assistent fungeert.”

Apple HomePod in de huiskamer
Apple HomePod in de huiskamer

HomePod is ontworpen voor stembediening en kan via zes microfoons overal vanuit de kamer worden bediend, zelfs als de muziek hard staat. Door “Hé, Siri. Ik vind dit een goed nummer” te zeggen, leren HomePod en Apple Music je voorkeuren kennen voor honderden genres en moods en tienduizenden afspeellijsten. Deze muziekvoorkeuren worden bovendien met je andere apparaten gedeeld. Siri kan ook complexe zoekopdrachten in de muziekbibliotheek uitvoeren. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld vragen stellen als “Hé, Siri. Welke drummer is dit?”, of een wachtrij ‘Volgende’ maken om met iedereen in het huis te delen. HomePod, Apple Music en Siri bieden samen de beste ervaring voor het streamen van reclamevrije muziek.

HomePod is ook ideaal om berichten te versturen, op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, sportuitslagen en de weersverwachting, en om slimme apparaten in je woning te bedienen. Je kunt Siri bijvoorbeeld vragen om het licht uit te doen, de luxaflex dicht te doen of een scène te activeren. Als je niet thuis bent, fungeert HomePod als de perfecte woninghub die je externe toegang en woningautomatisering biedt via de app Woning op iPhone of iPad.

Apple HomePod techniek
Apple HomePod techniek

  • De door Apple ontworpen, naar boven gerichte woofer die is gekoppeld aan een speciale A8-chip, maakt regeling van lage tonen mogelijk op basis van real-time softwaremodellering. Zo wordt ervoor gezorgd dat de lage tonen van de luidspreker zo diep en zuiver mogelijk zijn met een minimum aan vervorming.
  • De zeven tweeters met beamvorming, elk voorzien van een eigen versterker, bieden een uitgebalanceerde klankkleur en een nauwkeurige, directionele regeling van een groot aantal beamvormen en –afmetingen.
  • De door Apple ontworpen A8-chip verschaft de rekenkracht achter de geavanceerde audio-innovaties.
  • Met de technologie voor automatische kamerdetectie kan de HomePod snel bepalen of deze in een hoek, op een tafel of op een boekenplank staat en de geluidsuitvoer in enkele seconden optimaliseren voor een kamervullende luisterervaring.
  • Dankzij de zes microfoons met geavanceerde echo-onderdrukking kan Siri je ook goed verstaan als je aan de andere kant van de kamer staat, zelfs als er harde muziek wordt afgespeeld.
  • De Siri-golfvorm wordt boven op HomePod weergegeven als Siri actief is en met de geïntegreerde regelaars kun je gemakkelijk navigeren.
  • Automatische detectie en afstemming van twee luidsprekers door het gebruik van zowel directe als weerkaatste audio zorgen voor een ongelooflijke, draadloze audio-ervaring.
  • De configuratie is eenvoudig en net zo intuïtief als de configuratie van AirPods. Je houdt je iPhone gewoon naast HomePod en na enkele seconden kun je muziek afspelen.

HomePod is vanaf december voor USD 349 in wit en spacegrijs verkrijgbaar in Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Of HomePod naar Nedeland komt is niet bekend. Naast de HomePod introduceerde Apple een tweetal nieuwe iPad Pro-modellen.

portablegear.nl