Interessant:

Update Apple WatchOS

achtergrond 8 juni 2017 om 11:22

Apple heeft een voorproefje laten zien van watchOS 4, met als voornaamste nieuwe functies gepersonaliseerde coaching met de Activiteit-app, een volledig nieuwe muziekervaring en een proactieve Siri-wijzerplaat. In dit artikel vind je alle vernieuwingen.

“Apple Watch is de perfecte partner voor een gezonder leven. Met watchOS 4 wordt het systeem slimmer dan ooit tevoren”, aldus Jeff Williams, Chief Operating Officer van Apple. “Dankzij de slimste Activiteit- en Work-out-apps, de Siri-wijzerplaat met relevante informatie en de mogelijkheid om je favoriete muziek heel eenvoudig via je pols af te spelen, is de hele ervaring veel persoonlijker op de gebruiker afgestemd.”

Slimme Siri

Dankzij de nieuwe Siri-wijzerplaat weet Apple Watch Siri’s intelligentie beter dan ooit tevoren te benutten. Als de gebruiker zijn arm optilt, wordt de informatie op het scherm automatisch bijgewerkt op basis van het tijdstip, de dagelijkse routine van de gebruiker, gegevens uit apps als Activiteit, Ademhaling, Agenda, Herinneringen, Kaarten, Wallet en Wekker, en nieuwsberichten uit de nieuwe Apple News-app voor Apple Watch.

Activiteit-app

Met watchOS 4 biedt de Activiteit-app voortaan ook intelligente coaching en aanmoedigingen die helemaal op de gebruiker zijn toegespitst. Zo kan de gebruiker vaker zijn Activiteit-ringen sluiten en houdt hij goede gewoonten vast. Iedere ochtend controleert watchOS 4 of de gebruiker bijna een prestatie heeft behaald. Zo ja, dan ontvangt de gebruiker een gepersonaliseerde melding. Zo niet, dan krijgt de gebruiker tips waarmee hij net zo actief kan zijn als op de voorgaande dag. Tegen het einde van de dag ontvangt de gebruiker indien nodig een melding over het aantal stappen dat hij nog moet zetten om een Activiteit-ring te sluiten. Gebruikers krijgen ook unieke maandelijkse uitdagingen voorgeschoteld.

watchOS 4 - Activiteiten app
watchOS 4 - Activiteiten app

Muziek

Muziek beluisteren is dankzij de vernieuwde Muziek-app persoonlijker dan ooit tevoren. De app synchroniseert automatisch de Nieuwe muziek-mix, de Favorieten-mix en de vaakst beluisterde muziek. De gebruiker heeft meer muziek aan zijn pols dan ooit tevoren, terwijl de Apple Watch in combinatie met AirPods het ultieme luistergemak biedt als de gebruiker sport of onderweg is.

watchOS 4 - Muziek app
watchOS 4 - Muziek app

Fitness

De bijgewerkte Work-out-app bevat nu ook automatische sets voor zwemsessies en meet tijdens HIIT-work-outs (High Intensity Interval Training) met behulp van nieuwe algoritmen beweging en de hartslag. Met watchOS 4 kunnen gebruikers die twee keer dezelfde work-out achter elkaar doen of voor een triatlon trainen, verschillende work-outs met elkaar combineren en zo het totale aantal calorieën en minuten bekijken.

watchOS 4 - Zwemmen
watchOS 4 - Zwemmen

Met GymKit kan de gebruiker binnenkort zijn Apple Watch met één tikje aan zijn favoriete cardioapparatuur koppelen, zoals een loopband, crosstrainer, hometrainer of trapmachine van grote producenten als Life Fitness of Technogym. Voor het eerst worden gegevens die tot nu toe niet tussen een smartwatch en een fitnessapparaat konden worden gedeeld naadloos gesynchroniseerd. Denk bijvoorbeeld aan het aantal verbrande calorieën, afgelegde afstand, snelheid, het aantal hoogtemeters, helling en tempo. Zo krijgt de gebruiker precieze gegevens zonder dat hij daar veel moeite voor hoeft te doen.

Nieuwe wijzerplaten

Naast de Siri-wijzerplaat zijn ook nieuwe Toy Story-wijzerplaten toegevoegd met bekende Pixar-personages als Woody, Jessie en Buzz Lightyear. En de nieuwe Caleidoscoop-wijzerplaat tovert statische afbeeldingen om tot fascinerende patronen. Nieuwe complicaties die hun opwachting maken, zijn onder andere Now Playing en Apple News.

watchOS 4 - Wijzerplaten
watchOS 4 - Wijzerplaten

Apple Pay

Met watchOS 4 kan de gebruiker vanuit Berichten of via Siri heel eenvoudig, snel en veilig betalingen aan iemand anders doen – zolang de ander maar over Apple Pay beschikt. Het bedrag wordt aan de Apple Pay Cash-account van de ontvanger toegevoegd. Die kan het meteen weer naar een ander overmaken, op zijn eigen bankrekening storten of er met Apple Pay aankopen in winkels en apps mee doen.

Beschikbaarheid

watchOS 4 volgt watchOS 3 op en wordt dit najaar als gratis update beschikbaar gesteld voor gebruikers met een Apple Watch die aan een iPhone 5s of nieuwer met iOS 11 is gekoppeld.

portablegear.nl