Interessant:

Vodafone met virtual reality telefoon

nieuws 27 september 2016 om 12:43

Vodafone komt met een eigen virtual reality telefoon, de Vodafone Smart Platinum 7. Het toestel heeft een dun frame van glas en aluminium, een scherp 2K amoled-scherm, een 16 megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel selfiecamera, en een batterij die tot wel twee dagen mee gaat.

“Bij het ontwerpen van de Vodafone Smart Platinum 7 lag onze focus vooral op elegantie”, zegt Daniel Schubert, hoofdontwerper bij Vodafone. “Het toestel is zeer dun, minder dan 7 millimeter, en heeft zeer sterk Gorillaglas op de voor- en achterkant. De aluminium body is van dezelfde kwaliteit die onder andere wordt gebruikt voor vliegtuigen.”

De Vodafone Smart Platinum 7 heeft een 5,5-inch 2K beeldscherm en draait op een octa-core processor met 3 GB RAM en 32 GB opslaggeheugen. Het toestel heeft verder een batterijduur tot twee dagen door gebruik van een 3.000 mAh batterij. Met de Quick Charge-optie kan de telefoon binnen 30 minuten volledig worden opgeladen. Een vingerafdruksensor aan de achterkant zorgt voor snelle en veilige toegang. Op cameragebied kan je rekenen op een 16-megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel selfiecamera.

Vodafone Smart Platinum 7
Vodafone Smart Platinum 7

Het allereerste Vodafone-toestel, de Vodafone 710, werd bijna 10 jaar geleden geďntroduceerd. Tegenwoordig bestaat het scala toestellen van Vodafone uit 3G- en 4G-smartphones, tablets, mobiele dataproducten en breedbandrouters. Naast de nieuwe Smart Platinum 7 zijn er meer toestellen verkrijgbaar in de ‘Smart’ reeks, zoals de Smart Ultra 7 en Smart Prime 7.

De Smart Platinum 7 is bij Vodafone los te koop voor € 399,-. De Vodafone Smart VR Headset zal € 29,95 kosten en is speciaal gemaakt voor de Vodafone Smart Platinum 7. De VR-apps zijn te verkrijgen via de Google Play Store.

Nadeel van toestellen van providers of van kleinere merken is dat updates nogal eens lang op zich laten wachten of zelfs nooit komen. Dat is zeker iets om rekening mee te houden voordat je 400 euro betaalt voor de Smart Platinum 7.

portablegear.nl