Interessant:

Huawei sluit partnership met Leica

nieuws 29 februari 2016 om 16:19

Huawei heeft een strategisch partnership gesloten met lenzenfabrikant Leica. De bedrijven gaan onder meer samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling, design, marketing en distributie.

Met behulp van Leica zal Huawei zich gaan richten op een smartphone met geavanceerde camerafunctionaliteiten: de samenwerking is officieel gesloten onder de titel 'Long-term Technology Partnership for the Reinvention of Smartphone Photography'. Nokia werkte eerder samen met lensfabrikant Carl Zeiss en de Chinese fabrikant Oppo gebruikte Schneider Kreuznach-objectieven in verschillende van haar smartphones. Huawei en Leica hebben nog geen nieuwe Huawei-smartphones met Leica-lens aangekondigd.

Leia 0-Series nr. 116 uit 1923: geveild voor 2,16 miljoen euro in 2012
Leia 0-Series nr. 116 uit 1923: geveild voor 2,16 miljoen euro in 2012

"We kiezen onze partners zorgvludig en met deze buitengewone samenwerking bieden we onze consumenten de beste elementen van twee expertmerken", aldus Richard Yu, CEO van Huawei. "We combnieren innovatie en design, verbeteren de gebruikservaring en blijven inspireren om fantastische vooruitgang te bieden in technologie, nu via exceptionele premium beeldkwaliteit. Leica is een legende in de wereld van fotografie. Wij geloven dat geen andere fabrikant deze industrie zo gerevolutioneerd heeft als zijn. Huawei is zeer trots op haar hoge kwaliteit en Leica is de leider in zijn eigen segment."

DP Connect