Interessant:

General Mobile met GM 5 Plus Android One-smartphone

nieuws 1 maart 2016 om 11:19

General Mobile introduceert de GM 5 Plus, een 5,5-inch smartphone met Android One, Google's besturingssysteem voor goedkope smartphones op opkomende markten.

"Google is verheugd om opnieuw samen te werken met General Mobile in het Android One programma, dat zich richt op hoogwaardige smartphones met een pure Google-ervaring, de nieuwste functies van Android en regelmatige software-updates. We zijn verheugd dat General Mobile met de GM 5 Plus verder bouwt op het succes van het eerste Android One toestel," zegt Anne Laurenson, directeur van Android Partnerships van Google.

General Mobile GM 5 Plus
General Mobile GM 5 Plus

Muzaffer Golcü, General Manager van General Mobile, verklaart: "We hebben een smartphone die het gevoel van kwaliteit geeft aan de gebruiker dankzij het elegante en slanke ontwerp voorzien van een metalen frame. De GM 5 Plus heeft zowel aan de voor- als achterzijde een 13-megapixel camera met flits. Wij bieden de beste selfie-ervaring in zijn klasse".

Het toestel heeft een 5,5-inch display voorzien van Gorilla Glass 4 scherm met 79% screen-body ratio. De GM 5 Plus heeft een 3.100 mAh accu die tot 60% kan worden geladen in 30 minuten met de Quick Charge 3.0-ondersteuning die is ontwikkeld door Qualcomm. Het toestel biedt 3GB RAM en 32GB interne geheugen en is uit te breiden naar 128GB middels het microSD-kaartslot. Het besturingssysteem van de GM 5 Plus, Android One, is een speciale 'stock'-versie van Android die bedoeld is voor goedkope smartphones op opkomenden markten. 

Muzaffer Golcü geeft verder aan dat door de samenwerking met Qualcomm, de octa-core 64-bit processor en het 4.5G Cat-7-modem in de GM 5 Plus voor het eerst zijn gelanceerd in Europa. Met deze modem zijn datasnelheden tot 300 Mbps-download en 100 Mbps-upload mogelijk.

Distributeur Dividino Group BV meldt dat de Android One GM 5 Plus verwacht wordt in het voorjaar. De winkeladviesprijs is op dit moment nog niet bekend. De huidige Android One blijft ook gewoon beschikbaar.

portablegear.nl