Interessant:

Netflix wereldwijd beschikbaar

nieuws 16 januari 2016 om 10:55

Netflix heeft deze maand haar internet-televisiedienst wereldwijd beschikbaar gemaakt. Dit betekent dat 130 nieuwe landen over de hele wereld toegevoegd zijn aan haar portfolio.

In de nieuwe landen was Netflix vaak al in het Engels beschikbaar, maar de videodienst voegde ook ondersteuning van Arabisch, Koreaans en Chinees toe aan de 17 talen die het reeds ondersteunde. Netflix is nu wereldwijd beschikbaar 190 landen.

Netflix
Netflix

Netflix werd in 2007 in de Verenigde Staten geintroduceerd en de dienst is sinsdien wereldwijd gegroeid, eerst naar Canada en vervolgens naar Zuid-Amerika, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Sinds 2013 is Netflix ook officieel in Nederland beschikbaar. In totaal was de dienst in 60 landen beschikbaar, maar daar zijn deze maand dus 130 landen aan toegevoegd.

Netflix is nog niet beschikbaar in China, maar zegt "wel de opties te blijven onderzoek om in China de dienst aan te bieden". Vanwege restricties van de Amerikaanse overheid is Netflix ook niet beschikbaar in De Krim, Noord-Korea en Syrië.

portablegear.nl